שוקולד ניתן למצוא במגוון כמעט בלתי מוגבל של טעמים, צורות ושילובים.
סופלה חם, עוגת פאדג' ובראוניז – העיקר שיכיל שוקולד, כן, זה לא סוד שכולם אוהבים שוקולד.
תמיד הרגילו אותנו לחשוב ששוקולד זה לא בריא אבל עכשיו מחקרים אקדמיים מספרים לנו בדיוק את ההפך.
על-פי מחקרים חדשים לאחרונה, לא רק שהשוקולד טעים בצורה מטורפת אלא הוא גם טוב למוח שלנו.
באחד המחקרים שנעשו לאחרונה באוניברסיטה נחשבת באיטליה, גילו מדענים כי אכילת שוקולד באופן קבוע מגנה על המוח מפני לקויות קוגניטיביות.
המדענים שערכו את המחקר מגלים לנו כי תרכובות הקקאו שממנו מיוצר השוקולד, מלא בברזל ובנוגדי חמצון שונים ,בדגש על "פלבנול" (flavanol) שזהו נוגד חמצון בעל השפעה אנטי-דלקתית חזקה מאוד אשר מביא לשיפור הכישורים הקוגנטיביים של המוח.
בנוסף, הוא משפר את רמות החנקן החמצני המצוי בדמינו, מה שמוביל להרפיה ולהרחבת כלי הדם ושיפור זרימת הדם בגוף.
כמו כן, הוכח כי פלבנולים מועילים בהעלאת רמת הריכוז במהלך היום, מסייעים באיזון פעילות המוח, קליטת מידע ושיפור הזיכרון.
"צריכה קבועה של קקאו ושוקולד אכן יכולה לספק השפעות מועילות על התפקוד הקוגניטיבי לאורך זמן, אך יש לקחת בחשבון שישנן תופעות לוואי אפשריות של אכילת קקאו ושוקולד בצורה מוגזמת", אומרת החוקרת ולנטינה סוצ'י אשר השתתפה במחקר.
סוצ'י מתכוונת לעניינים הקשורים בדרך כלל לערך הקלורי של השוקולד, כמו כן, על תרכובות כימיות של צמח הקקאו כמו קפאין ותאוברומין (חומר אשר צריכתו בכמויות גדולות אינה בריאה) ושלל תוספים שבדרך כלל מוסיפים לשוקולד כגון סוכר.
בכל מקרה, באכילה מדודה של שוקולד מידי יום היתרונות גוברים על החסרונות.
אז אל תפחדו יותר לקחת ביס מאיזה שוקולד טוב, במיוחד אם אתם לפני מבחן או משימה גדולה שמצריכה ריכוז ושימוש במוח.
תהיו נחמדים ותפיצו גם אתם את החדשות הטובות האלה עם יקירכם! ולקינוח הינה עוגת השוקולד המושלמת מ-7 מרכיבים בלבד (המרכיבים מפורטים בהמשך מתחת לסרטון)
מתכון:
1 1/2 כוסות קמח שקדים , 1/4 כוס אבקת קקאו , 2 כפות קקאו הולנדי או רגיל נוסף, 2 1/4 כפיות אבקת אפייה, 1/2 כפית מלח ,1/3 כוס מים או חלב לפי בחירה, 3 ביצים, 1 1/2 כפית תמצית וניל, 1/3 כוס אריתריטול מגוררת או סוכר רגיל.